Oversize Nedir?

Oversize Nedir?

Son dönemde giyim modasında öne çıkan kavramlardan biri oversize kıyafetler oldu. Oversize t-shirt başta olmak üzere gömlekler, kapüşonlular gibi üst giyim ürünleri modaya yön veriyor. Hem erkek hem de kadın giyim modasında oversize kalıp trendleri görülüyor. Çabasız şıklık olarak tanımlanan bu kıyafetlerle rahatlığı ve estetik tarzı bir arada yaşamak mümkün. Oversize, büyük kalıp anlamına gelen bir terimdir. Ancak normal kalıptaki kıyafetleri 1-2 numara büyük almak oversize modasına ayak uydurmanızı sağlamaz. Oversize kıyafetler kendine özgü bir kumaş kesimine sahiptir. Ayrıca bir kombinin oversize olabilmesi için üst ve alt giyimin birbiriyle uyumlu ve salaş bir tarz yaratması gerekir.

Oversize T-Shirt Hangi Bedendir?

Oversize giyim tarzına ilgi duyuyorsanız öncelikle giyeceğiniz kıyafetlerin doğru bedende olmasına özen göstermelisiniz. Oversize giyimde beden seçimi yaparken kendi vücut ölçünüze en yakın büyüklükteki ürünleri seçmeniz önerilir. Örneğin M kalıpta bir bedene sahipseniz oversize tişörtlerde de M kalıbı tercih etmelisiniz. Bu sayede oversize kalıp tişörtün kesimi vücut ölçülerinize uyumlu hale gelir. Oversize bedeni, diğer kıyafetlerde olduğu gibi XS, S, M, L, XL gibi farklı bedenlerde üretilir.

Günümüzde pek çok marka, oversize modasına uygun bol kesimli tişörtler üretmektedir. Oversize modası hem erkek hem de kadın giyim sektöründe giderek popüler hale geldi. Salaş ve rahat bir tarz yaratırken aynı zamanda şık görünmek çok tercih edilir oldu. Bu nedenle oversize modasına ayak uydurmak istiyorsanız birbirinden farklı kalıpta ve modeldeki tişörtleri seçebilirsiniz. Dökümlü bir yapıda üretilen oversize tişörtlerde kol uzunluğu genellikle dirsek kısmına kadar uzanır. Bazı modellerde daha geniş kalıp kullanıldığından bu tişörtlerin kolu dirseği geçecek kadar uzun olabilir. 

Oversize Kimlere Yakışır?

Oversize kalıpta üretilen giyim ürünleri büyük parçalar halinde kesildiğinden oldukça dikkat çekicidir. Oversize tarzı, doğru kombinler yaptığınızda vücut şeklinizi en iyi şekilde ortaya koymanızı sağlar. Örneğin alt bedeniniz üst bedeninize göre daha ince yapıdaysa oversize tişörtü üst bedende kullanmak doğru olacaktır. Alt giyimde kullanacağınız pantolon, etek veya tayt tarzını üst kısımla oranlayıp daha zayıf görünüm elde edebilirsiniz. Oversize kıyafetler, büyük kalıp olarak bilinir ve salaş giyim tarzını seven herkesin rahatlıkla seçebileceği bir tarzdır.

Oversize kıyafetler genellikle normal kilodaki kişiler tarafından tercih edilse de fazla kilolu veya zayıf olanlara da hitap eder. Bol kesim kıyafetler ile şık görünürken dilerseniz vücut hatlarınızı gizleyebilirsiniz. Ancak fazla kiloluysanız oversize giyimde kumaş türüne dikkat etmeniz önerilir. Çünkü kalın kumaşlar ve geniş ayrıntılara sahip kıyafetler sizin olduğunuzdan daha iri görünmenize neden olabilir. Oversize giyim tarzında şıklığınızı tamamlamak için çok fazla ayrıntılı modeller yerine sade seçimler yapmalısınız.

Oversize Tişört Altına Ne Giyilir?

Oversize giyim genellikle üst beden için tercih edilen bir tarzdır. Özellikle bol kesim tişörtler, kazaklar, sweatshirt ve gömlekler son dönemin modasında öne çıkıyor. Dökümlü bir yapıya sahip olan oversize üst beden kıyafetlerinin alt ile uyumlu olması gerekir. Oversize tişört altına şık bir Jean pantolon tercih ettiğinizde havalı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanında spor ayakkabı ve çanta tarzınızı daha estetik hale getirebilir. Oversize tişört altına giyilebilecekler genellikle üst bedende olduğu gibi rahat bir tarz yaratmalıdır.

Oversize tişörtler, dirsek kısmına kadar ulaşan geniş kolları ve bol kesimiyle oldukça dikkat çekicidir. Dökümlü yapıdaki oversize tişörtleri genellikle Jean pantolon ve etek ve tayt ile kombinleyebilirsiniz. Oversize tişört büyük kumaş kalıplarıyla üretildiğinden hemen dikkat çekicidir. Bir kombinin oversize modasına uygun olması için genellikle üst ve alt giyimin uyum içinde olması gerekir. Oversize tişört altına da çok bol pantolon veya etek seçmeniz sizi olduğunuzdan daha kalıplı gösterebilir.

Oversize Tişört Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her giyim tarzında olduğu gibi oversize t-shirt alırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu tişörtler her ne kadar bol kesim olsa da kendi bedeninize uygun ölçüde üretilir. Dolayısıyla normalde M beden giyiyorsanız L veya XL tercih etmek yerine yine M beden bir oversize tişört almalısınız. Büyük kalıp olarak bilinen oversize giyim tarzı salaş ve konforludur. Rahat kullanımı sayesinde çok beğenile oversize tişört alırken kalın kumaşlı ve büyük detaylı modellerden kaçınmanız önerilir.