Baskılı Tişört Nasıl Yıkanır?

Baskılı Tişört Nasıl Yıkanır?

Günlük yaşamda daha sık görmeye başladığımız baskılı tişörtler, kadın ve erkek giyim modasının bir parçasıdır. Yeni sezon giyim trendlerinde önemli bir yere sahip olan tişört odasında baskılı tişörtler öne çıkıyor. Hem tarz hem de şık görünmek isteyenlerin tercih ettiği bu tişörtlerin baskı kalitesini korumanın yolları vardır. Doğru şekilde yıkanmadığında tişört üzerindeki baskının zarar görmesi kaçınılmazdır. Baskılı tişörtlerin yıkanması hakkında bilgi sahibi olarak tişörtünüzün ilk günkü gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Baskılı Beyaz Tişört Nasıl Yıkanmalıdır?

Baskılı tişörtler, tarzınızı ve zevklerinizi giyim şeklinize yansıtabileceğiniz çok özel giyim ürünleridir. Genellikle müzik grupları, spor takımları ve özel kuruluşların baskılı tişörtleri sık sık tercih edilir. Hayat tarzını ve yaşam felsefesini yansıtmak için tercih edilen bu ürünlerin yıkanma koşulları çok önemlidir. Baskılı tişört yıkama rehberi sayesinde tişörtünüzün baskı kalitesine zarar vermeden temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Baskılı beyaz bir tişörte sahipseniz, yıkamadan önce mutlaka etiketinde yer alan yıkama talimatlarına dikkat etmelisiniz. Her tişörtün kumaş yapısı farklı olabileceği için yıkama koşullarında değişiklik olması kaçınılmazdır. Bununla birlikte satın almış olduğunuz baskılı tişörtün etiket kısmında yıkama talimatı olmayabilir. İşte bu tür durumlarda baskılı tişörtü makinenin 30 derecelik soğuk yıkama programında yıkamanız tavsiye edilir. Baskılı beyaz tişört için deterjan tercihinde de beyazlar için özel üretilen deterjanları kullanmanız önerilir.

Baskılı Tişörtler Kaç Derecede Yıkanmalıdır?

Baskılı tişörtlerin yıkanmasında ürünün renk ayrımına ve kumaş kalitesine mutlaka dikkat edilmelidir. Her bir tişört, benzer renk tonlarındaki giyim parçaları ile bir arada yıkanmalıdır. Beyazları beyazlarla, renklileri renklilerle yıkamaya özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra baskılı tişörtün baskı kalitesine zarar vermemek için makinenin sıcaklığını doğru ayarlamak gerekir. Genellikle baskılı tişörtlerin etiket kısmında ürünün kaç santigrat derecede yıkanacağına dair açıklama bulunur.

Baskılı tişörtleri makinede yıkamak istediğinizde 30 derecelik soğuk yıkama programını seçmeniz önerilir. Çünkü sıcak suda uzun süre yıkandığında bu tişörtlerin baskı kalitesi zarar görebilir. Baskılı t-shirt yıkama için uygun derece her ürünün etiket kısmında açık bir şekilde belirtilmelidir. Ancak tişörtünüzde bu bilgiye dair bir açıklama bulamadıysanız 30 derecede kısa programla yıkama yapmanız doğru olacaktır. Öte yandan baskılı tişörtü makinedeki sıkma programı yerine yıkama bittikten hemen sonra askıya asmanız doğrudur.

Baskılı Tişört Yıkandıktan Sonra Nasıl Ütülenmelidir?

Baskılı tişörtlerin baskı kalitesine zarar vermemek için makinede yıkama esnasında fazla deterjan kullanılmamalıdır. Beyaz baskılı tişörtleriniz varsa bunları diğer beyazlarla birlikte ve kısa programda yıkamanız önerilir. Bu işlemlere dikkat ettikten sonra baskılı tişörtün ütülenmesinde de bazı detaylara önem vermelisiniz. Çünkü ütüleme işlemi baskılı tişörte sıcak press yapacağı için baskıdaki renklerin zarar görmesine sebep olabilir. Ürünün baskı kalitesini korumak için ütüleme işleminde ufak detaylara dikkat etmelisiniz.

Baskılı tişörtün ütülenmesi sırasında öncelikle ütü tabanının temiz ve kireçten arındırılmış olmasından emin olmalısınız. Temiz bir ütü tabanı olduğunda sıcak press yapıldığı zaman tişörtün lekelenmesi mümkün değildir. Aynı şekilde tişörtünüzün de tertemiz olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü baskılı tişörtün üzerindeki bir kir, ütüleme işlemi sırasında baskı kalitesine zarar verebilir. Pamuklu bir tişörtü ütüleyecekseniz hafif nemliyken ütülemeniz önerilir. Ütü işlemi sırasında tişörtü ters çevirmeniz önemlidir. Baskılı tişörtün etiketinde ütü derecesi yazmıyorsa çok yüksek derecelerden kaçınarak tişörtün zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Ütü işlemi bittikten sonra tişörtü hemen katlamak doğru değildir. Çünkü bu şekilde katlama yapıldığında tişörtte kat izleri oluşur. Bunun yerine ütüleme işleminden sonra baskılı tişörtünüzü bir askıya asabilir veya bir koltuğun üzerine sermeyi tercih edebilirsiniz.

Adım Adım Baskılı Tişört Yıkama Rehberi

Baskılı tişörtler yaşam tarzını ve sevdiğiniz konuları çevrenize yansıtmanızın bir aracıdır. Hem şık hem de dikkat çekici olabilen baskılı tişörtleri yıkarken şu adımları uygulamanız önerilir:

·        Baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama derecesine dikkat ediniz.

·        Baskılı tişörtünüzün rengine göre renkliler veya beyazlar ile birlikte yıkayınız.

·        Tişörtün zarar görmemesi için düşük sıcaklık (30 derece) ve kısa program uygulayınız.

·        Makinenin sıkma programını kullanmaktan kaçınarak askıda kurutmayı tercih ediniz.

·        Baskılı tişörtü yıkarken fazla deterjan kullanmayınız.

·        Baskılı tişörtünüzü ütülemek isterseniz baskı kısmına ütüyü dokundurmadan hafif sıcaklıkta ütüleme yapınız.