Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Doğru şekilde beden ölçüsü almak, özellikle internet üzerinden kıyafet siparişi verirken önemli bir konudur. Online mağazadan beğendiğiniz kıyafetlerin vücudunuza gerçekten uyup uymayacağını anlamanın yolları vardır. Bunların en pratik olanı bir mezura yardımıyla beden ölçüsü almaktan geçer. Vücudun belirli kesimlerinden alınan ölçü tişört, hoodie, kazak, gömlek gibi üst beden kıyafetlerinin siparişinde önemlidir. Doğru bir şekilde alacağınız beden ölçüsü sayesinde vücudunuza tam oturan kıyafetler satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız alışverişlerde herhangi bir sorun yaşamamak için beden ölçüsünü doğru şekilde almayı öğrenmeniz gerekir.

Erkekler için Beden Ölçüsü Alma İpuçları Nelerdir?

Erkek giyim sektöründe kıyafetlerin vücut üzerinde duruşunu önceden kestirebilmek için beden ölçüsü alınmalıdır. Hem iç giyim hem de dış giyim ürünlerinde beden ölçüsünü almanın bazı püf noktaları vardır. Online alışverişlerde doğru beden seçimi yapabilmek için beden ölçülerinizi belirtilen talimatlara göre almanız önerilir. Erkekler için beden ölçüsü almak sanıldığı kadar zor değildir.

Erkekler için üst beden kıyafetlerde alınacak ölçü göğüs çevresinden belirlenir. Beden ölçüsü, ilk olarak göğsün tam altından mezura yardımıyla alınır. Mezurayı göğüsün altından vücuda sararak beden ölçümünü yapabilirsiniz. Ancak bu işlemde en önemli ipucu, mezurada bir parmak kadar boşluk bırakmaktır. İnternet üzerinden alışveriş yaparken belirtilen ölçüm tekniklerini uygulayarak doğru beden ölçüsü alabilirsiniz.

Kadınlar için Beden Ölçüsü Alma Adımları Nasıl Atılır?

Kadınlar için beden ölçüsü almak da bir mezura yardımıyla pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir. Beden ölçüsü, göğüs bölgesinden alınırken hem vücut hem de cup değeri olarak belirlenmelidir. İlkinde standart ölçümü tıpkı erkeklerde olduğu gibi göğsün tam altından mezura sararak almak gerekir. Cup değeri için ise önce sırttan göğüs ucuna doğru mezura ile ölçüm yapılmalıdır.

Kadınların bedenlerine en uygun kıyafeti seçebilmeleri için göğüs ölçüsünün yanı sıra bel ölçüsü almaları gerekir. Bel ölçüsü ayakta ve bacaklar birbirine yapıştırılarak yapılması önemlidir. Bu pozisyonda yapılan ölçümler en sağlıklı sonuçları verir. Göbek deliği hizasından yere paralel olarak ölçü almak en doğrusudur. Bu işlemde mezuranın tıpkı göğüs ölçüsü alır gibi bir parmak bol bırakılması önemlidir.

Göğüs Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Göğüs ölçüsü doğru yapılmadığında kıyafetin vücuda tam oturmaması gibi sıkıntılar yaşanabilir. Özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde kıyafetin tıpkı kafanızda hayal ettiğini gibi vücudunuza yakışması önemlidir. Bunu öngörebilmek için göğüs beden ölçüsü doğru bir şekilde alınmalıdır. Göğsün hemen altından mezura yardımıyla vücudu çevreleyip aldığınız ölçü, üst beden göğüs ölçünüzdür. Tişört, gömlek, hoodie tarzı üst beden kıyafetlerinde bu ölçü baz alınır.

Göğüs ölçüsünün yanı sıra cup değeri almak da kıyafetlerin vücutta nasıl duracağını öngörebilmeyi sağlar. Cup değeri, ilk olarak sırttan göğüs ucuna doğru mezura ile ölçülür. Cup ölçüsünü aldıktan sonra online mağazadaki cup tablosuna bakarak göğüs ve göğüs altı arasındaki fark hesaplanır. Bu şekilde üst beden kıyafetlerde vücudunuza en çok yakışacak ürünleri satın alabilirsiniz.

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır?

Vücuda tam oturan kıyafetleri seçebilmek için göğüs ölçüsü kadar bel ölçüsüne de önem verilmelidir. Bel ölçüsü özellikle alt beden kıyafet seçiminde önemli bir kriterdir. Bu ölçüm sırasında ayakta olmak ve bacakları birbirine yapıştırmak en doğru pozisyondur. Düzgün bir formda yapılan ölçüyle en doğru bel ölçüsü sonuçlarına ulaşılır. İşlem sırasında göbek deliği hizası baz alınarak yere paralel ölçüm yapılmalıdır. Mezuranın bir parmak kadar bol tutulmasına dikkat edilmelidir.

Ayrıca ölçüme birkaç cm eklemek de gerekir. Çünkü dar pantolonlar ile otururken esneme payı olmalı ve kıyafetin beli sıkmaması önemlidir. Bel ölçüsü alımında en önemli püf noktalarından biri de belin arka tarafındadır. Bu kısımda mezuranın yere paralel olduğundan emin olmalısınız. Eğer mezura yere paralel değilse normalden daha kalın bir ölçü ortaya çıkabilir. Bel ölçüsü alırken başka birinden yardım almak veya aynadan kontrol ederek mezurayı paralel hale getirmek önem taşır.

Kalça Ölçüsü Nasıl Alınır?

Online kıyafet siparişlerinde en önemli noktalardan biri kalça ölçüsü almaktır. Alt giyim ürünlerinde kalça ölçüsü alınmadan sipariş verildiğinde genellikle vücuda uyumsuz parçalar çıkar. Kalça ölçüsünü doğru alabilmek için bacakların omuz genişliğinde açık olması ve doğal duruş şeklinin korunması gerekir. Basen ölçümü yandan bakıldığında kalçanın en kalın olduğu kısımdan başlar. Kalın yerden kalça çevresini mezura ile dolanarak basen ölçümü yapabilirsiniz. Bu aşamada mezuranın doğru ve yere paralel tutulması çok önemlidir. Göğüs ve bel ölçümlerinde olduğu gibi kalça ölçümünde de mezurada bir parmak boşluk bırakılması tavsiye edilir.

Bacak Boyu Nasıl Hesaplanır?

Bacak boyu ölçümü için mezurayı belin alt kısmında bulunan leğen kemiği ile bilek kemiği arasında uzatmak gerekir. Bu işlemde tek başına ölçüm yapmak çok zor olduğu için yardım almak gereklidir. Bacak boyu hesaplaması sırasında bolluk verilmemeli ve ayakkabı giymemeye dikkat edilmelidir. Doğru ölçümler yapıldığında vücudunuza en uyumlu kıyafet seçimi yapabilirsiniz.