Hoodie Ne Demek?

Hoodie Ne Demek?

Sokak giyiminde en sık tercih edilen hoodie, kendine has tarzıyla kadın ve erkek modasında popülerliğini sürdürüyor. Büyük bir kapüşon ve bol kesim kalıplarıyla üretilen hoodie giyim tarzı son dönemde oldukça popülerdir. Bu giyim ürünleri son derece dikkat çekici olduğundan genellikle gençler tarafından tercih edilir. Genç giyim modasında hoodie akımı farklı renk ve desenli modeller ile devam etmektedir. Sweatshirt genellikle hoodie çeşitlerine göre daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ancak hoodie, bol kesim ve büyük kapüşonlu sweatshirt modellerine verilen özel bir addır.

Hoodie Kumaşı Nedir?

Son yıllarda gençler arasında giderek yaygınlaşan hoodie modelleri ile oldukça şık bir tarz yaratılabilir. Özellikle ön veya arka kısmında büyük desenleri olan hoodie modelleri epey popülerdir. Giyim tarzına önem veren gençler kendilerini yansıtacak desen ve motiflerde hoodie’ler ile tarz yaratabilir. Hoodie çeşitleri farklı kumaşlardan üretilse de genellikle pamuklu ve polyester kumaştan imal edilir. Spor giyim ve günlük giyim arasında bir yere konumlanan hoodie kumaşı aynı zamanda ürünün kalitesini gösterir.

Genellikle birbirine benzeyen hoodie modelleri aslında temel bir kalıba sahiptir. Bol kesim bir üst beden giysisi olan hoodie, diğer sweatshirt modellerinden bazı farklara sahiptir. Sweatshirtler vücuda yapışan ve bedene tam oturan kesimlerde üretilirken hoodie modellerinde bu durum farklıdır. Son yılların modası olan oversize yani bol kesim kıyafetler arasında hoodie’ler de yer alır. Gençler arasında giyim modasına yön veren hoodie ile sweatshirt modellerini birbirine karıştırmamak gerekir. Bu iki giyim ürünü aynı kumaştan üretilse bile kesim tarzı ve yapısıyla birbirinden farklıdır.

Hoodieler Nasıl Kombinlenebilir?

Özellikle ilkbahar, sonbahar ve kış mevsimlerinde hoodie tarzı son derece popülerdir. Hoodie kombinleri yaparken günlük yaşamda giyim tarzınızı göz önünde bulundurmanız yeterlidir. Birbirinden farklı renk ve desenlerde üretilen hoodie’ler herkesin kendini bulabileceği tarzlara sahiptir. Eğer daha sportif, rahat ve genç görünen bir giyim tarzı elde etmek istiyorsanız hoodie sizin için idealdir. Genellikle eşofman çeşitleri ile kombinlenen hoodie’lerin altına dilerseniz Jean pantolon veya kot şort tercih edebilirsiniz. Bu tür üst giyim ürünleri normal sweatshirt modellerine kıyasla daha bol kesimde olduğu için alt kısım uyumlu olmalıdır.

Hoodie modellerini kombinlerken dikkat edebileceğiniz bir diğer unsur giyim tarzındaki renk uyumudur. Erkek ve kadın giyim modasında her zaman ayrı bir yere sahip olan hoodie’ler farklı renklerde üretilir. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her renk grubunda hoodie modeli bulmak mümkündür. Ayrıca hoodie modellerinde yazılı veya grafik desenli tasarımlar epey yaygındır. Hoodie kombinlerken eğer büyük desenli veya yazılı bir tasarım seçtiyseniz altınızda daha sade bir kıyafet seçebilirsiniz. Örneğin düz ve tek renk eşofman, tayt veya kısa şortlar hoodie’ler ile uyumlu kıyafetlerdir.

Hoodie Hangi Mevsimlerde Giyilebilir?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençler arasında giderek yaygınlaşan hoodie modası epey popülerdir. Her yaştan kişinin kendi giyim tarzına hitap eden hoodie modellerini bulması mümkündür. Özellikle soğuk havalarda tercih edilen hoodie modellerinin birbirinden farklı kumaşlardan hazırlandığı unutulmamalıdır. Dört mevsim boyunca giyebileceğiniz hoodie’leri kumaş türüne göre tercih edebilirsiniz. İlkbahar, sonbahar ve yaz akşamlarında tercih edeceğiniz hoodie kumaşının ince yapılı olması önemlidir.

Bahar aylarına göre daha soğuk havalarda ise kalın, pamuklu veya keten kumaşlı hoodie’ler tavsiye edilir. Tek renk veya çift renk olarak üretilen hoodie modellerinde tasarım çok önemlidir. Gençler bu tür kıyafetleri genellikle kişilik tarzlarını ve dünya görüşlerini yansıttığı için tercih ederler. Bu nedenle sizi siz yapan değerleri yansıtan renk, motif, desen ve yazıları bulunan hoodie’leri satın alabilirsiniz. Her mevsimde şort veya kot üstüne kombin yaparak giyebileceğiniz hoodie modelleriyle modaya ayak uydurabilirsiniz.

Hoodie ile Sweatshirt Farkı Nedir?

Sweatshirt giyim dünyasında en çok tercih edilen kapüşonlu üst beden kıyafetidir. İlk bakışta hoodie ile sweatshirt birbiriyle aynı modelmiş gibi görünebilir. Ancak sweatshirt beden ölçülerine uygun kesime sahiplen hoodie bol ve geniş kesimde üretilir. Omuzlardan düşük ve salaş görüntü veren hoodie’lerin renk ve desenleri daha çok çeşitlilik gösterir. Ayrıca hoodie ile sweatshirt farkı kapüşon genişliğiyle de hemen fark edilebilir.