Kimono Nasıl Kombinlenir?

Kimono Nasıl Kombinlenir?

Japonların geleneksel kıyafeti kimono, günümüzde günlük giyime uygun modellerle satılmaktadır. Oldukça dikkat çekici tasarımlara sahip olan kimono tek bir kumaş topundan üretilir. T şeklinde bir tasarıma sahip olan kimononun kumaşı ayak bileğine kadar uzanan düz hatta sahiptir. Son derece rahat ve şık olan kimono giysiler günlük yaşamda daha fazla karşımıza çıkmaya başladı. Kadın giyim modasında öne çıkan spesifik giysilerden biri olan kimono kombini yaparak özel bir tarz yaratabilirsiniz. Bunun için kimono içine ve altına neler giyebileceğinize dair ipuçlarına göz atmanız yeterlidir. Japonya’nın geleneksel giysisi olan kimono ile şık bir görünüm elde etmek için bazı püf noktaları önem taşır.

Kimono İçine Ne Giyilebilir?

Kimono elbiseler, 1200’lü yıllardan bu yana aynı geleneksel kesimi koruyan, T şeklindeki uzun kıyafetlerdir. Beden yapısına uygun şekilde katlayarak giyilen kimonolar vücudu çepeçevre sarar. Düz hatlı kıyafetin yakası ve kolları oldukça uzundur. Kimono kolları özellikle bileklerde çok geniş olduğu için kombin yaparken bu detay unutulmamalıdır. Kimono gövde etrafına sarılır ve her zaman sol taraf sağ tarafı kapatacak şekilde üstüne gelir. Kimono düz hatlı, yakalı ve uzun bir giysi olsa da diğer kıyafetler ile kombin yapılabilir.

Kimono tarzını en iyi şekilde yansıtmak istiyorsanız bu kıyafetleri birbiriyle uyumlu elbiseler ile giymeniz önerilir. Tek bir kumaş topundan üretilen kimonolar günümüzde kadın giyim modasının önemli bir parçasıdır. Kimono içine nagajuban adı verilen daha kısa bir kimino içlik giyilir. Kimononun altına ise geta veya zori adı verilen ahşap sandallar tercih edilir. Bu giyim tarzı geleneksel Japon kültüründe kadın veya erkek fark etmeksizin kalıplaşmış bir modeldir. Kimononun içine giyilebilecekler modern ve günlük yaşamda farklılık gösterebilir.

Günlük Kıyafet Seçiminde Kimono Tercih Edilebilir Mi?

Modern giyim trendlerinde kimono kıyafetlerin popülerliği sürüyor. Bu dönemde kimonoları günlük yaşamın içinde daha sık görmeye devam ediyoruz. Özellikle yeni ve farklı giyim tarzlarını benimseyen cesur kişiler kimono modellerine ilgi gösterir. Kimono, günlük yaşamda konforlu ve şık görünmenize yardımcı olur. Genellikle yaz mevsiminde ferah ve rahat bir tarz yaratmak isteyenler kimono tercih edebilir. İş ve çok özel davetler dışında günlük yaşamın hemen hemen her anında kimono modelleri giyilebilir.

Yaz mevsiminde deniz ve havuz kenarında hafif bir kıyafet olarak kimono tercihinde bulunabilirsiniz. Bunun dışında evde, dostlarınızın yanında, market veya pazar alışverişinde kimono tercih etmek mümkündür. Uzun kollu ve bol yapıda olduğu için rahat hareket etmek istediğiniz her türlü ortamda kimono kıyafet öne çıkar. Geleneksel kimono modellerinde kollar özellikle bilek kısmında çok geniştir. Kolların bu kısımdaki genişliği neredeyse yarım metreye kadar ulaşır. Ancak modern kimono modelleri, günlük yaşamda abartıya kaçmadan aynı rahatlığı ve şıklığı verecek şekilde dizayn edilmektedir.

Modern Kimono Kıyafetleri Nerede Bulunur?

Birinci sınıf kalitedeki kumaşlardan üretilen kimono modellerine sahip olmak artık sanıldığı kadar zor değildir. Hemen shout.com.tr online mağazamıza göz atarak günlük yaşamda giyebileceğiniz modern kimono modellerine ulaşabilirsiniz. Kimono tarzında düz, sade ve desensiz tasarımlar kadar renkli ve desenli modeller de dikkat çekmektedir. Kendi giyim tarzınıza en çok hitap eden kimono modelini seçerek estetik bir giyim tarzı elde edebilirsiniz.

En iyi kimono ürünleri, uygun fiyat ve özgün tasarımlarla sizleri bekliyor. En şık kimonolara mağazamızdaki indirim kampanyalarını değerlendirerek bütçenizi yormadan sahip olabilirsiniz. Kaftana benzer bir yapıda ve unisex olarak tercih edilen kimono ile şık ve rahat bir tarz elde etmek çok kolaydır.