Regular Fit Nedir?

Regular Fit Nedir?

Genellikle erkek modasında daha sık duyduğumuz regular fit giyim, geniş ve rahat görünüm sunan bir tarzdır. Vücudun doğal şeklini koruyan kıyafetler giymeyi sevenler için regular fit tipi en doğru seçimdir. Beden tipine göre daha estetik ve şık giyinmeyi kolaylaştıran regular fit kıyafetler çeşitlilik gösterir. Pantolon, takım elbise, ceket, gömlek, tişört ve daha fazlasında regular fit tarzını görmek mümkündür. Daha geniş ve kullanım açısından rahat kıyafetler genellikle regular fit kesimde üretilir. Klasik ve basit bir görünüm sunan bu tarz kıyafetler her yaştan erkeğe hitap eder. Kullanıcı kitlesi geniş olduğu için regular fit kıyafetleri kombin yapmak da son derece kolaydır.

Regular Fit Kıyafetler Hangi Vücut Tipine Uyar?

Kişisel görünüşünüze en uygun kıyafetleri seçerken regular fit kesim olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Kıyafetlerin vücuda yapışmasını sevmeyenler için en ideal kıyafetler regular fit kesime sahip olanlardır. Bunlar geniş kesim kıyafetler olurken aynı zamanda vücudun doğal hatlarını korur. Geniş omuzlu biriyseniz regular fit kıyafetler vücudunuzda daha kalıplı bir görünüm kazandırır. Daha zayıf yapıdaysanız regular fit pantolon ve tişörtler ile vücudun doğal şekline uyumlu bir tarz yaratabilirsiniz.

Beden ölçünüze uygun kıyafetler seçtiğinizde regular fit kesimden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Bunun için S, M, L gibi beden ölçülerini mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir. Pantolon, ceket ve gömlek gibi klasik giyim ürünlerin regular fit en sık tercih edilen modellerdendir. Erkek giyim modasına bakıldığında regular fit için uygun vücut tipi herkese hitap edebilir. Bu modelde geniş kesime sahip kıyafetler her vücudun kendi şekline uygun formda olduğundan rahatlıkla tercih edilebilir. Günümüzde en sık kullanılan gündelik kıyafetlerde regular fit kesimin ağırlıkta olduğu görülmektedir.

Regular Fit ile Slim Fit Farkı Nedir?

Genç veya yaşlı demeden her yaştan kişiye hitap eden kıyafetler genellikle regular fit kesimde üretilir. Örneğin regular fit kesim pantolonlar, bel bloğundan aşağı doğru düz bir şekilde inerek vücut hatlarını korur. Bu sayede regular fit kıyafetler ile olduğunuzdan daha şişman veya daha zayıf görünmezsiniz. Vücudunuzu ve hatlarınızı bir kalıp gibi saran kıyafetler yerine geniş bir tarz yaratan kıyafetler regular fittir. Erkek giyim modasında regular fit kıyafetler kadar slim fit kesime sahip kıyafetler de beğenilmektedir.

Regular fit kıyafetler giyildiğinde bedenin doğal hatlarını gösterir. Öte yandan slim fit vücudu saran yapıda olduğu için daha yapışık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Slim fit üst beden kıyafetleri göğüs ve bel bölgesinde daha dar kesime sahiptir. Bunun aksine regular fit yukarıdan başladığı gibi aynı genişlikte kesimden oluştuğundan oldukça rahattır. Erkek giyim ürünlerinde regular fit slim fit farkı kıyafetin kesim tarzıyla belli olur.

Tıpkı üst beden kıyafetlerde olduğu gibi alt giyimde de regular fit ve slim fit farkı hemen fark edilebilir. Örneğin slim fit pantolonlar bel ve bacak bölgelerinde daha dar bir kesimdedir. Bu tarz pantolonlar belden bileklere inerken giderek darlaşır ve bacağa yapışan bir görünüm sunar. Öte yandan regular fit pantolonlar belde olduğu gibi düz kesim şekilde aşağı iner ve bacağın rahat hareket etmesini sağlar. Günümüzde regular fit kesime sahip kıyafetler günlük yaşamın en çok tercih edilen kıyafetleri arasındadır.

Regular Kalıp Kıyafet Seçerken Nerelere Dikkat Edilmelidir?

Her kıyafette olduğu gibi regular fit kesime sahip kıyafetlerin seçiminde de dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. İlk olarak kıyafetin malzeme kalitesi, dokusu ve dikiş yapısı mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Birinci sınıf kalitedeki kumaştan üretilen regular kalıp kıyafetler, giyildiğinde şık ve konfor sunar. Vücudun doğal hatlarını gösteren ve rahat bir şekilde nefes almasını sağlayan yapıdadır. Çok sıkı veya aşırı bol kıyafetler regular fit kesime sahip değildir.

Üst beden kıyafet seçecekseniz regular fit kesime sahip tişört, gömlek ve kazakları kendi beden ölçünüzle uyumlu almalısınız. Normalde M beden tişört giyen kişiler regular kalıpta da M beden tercih etmelidir. Giyildiği zaman bedenin doğal hatlarını gösteren ve nefes aldıran regular fit kıyafetler son derece kullanışlıdır. Dört mevsim giyilebilen regular kesim kıyafetlerin kumaş kalitesi ve beden ölçülerine dikkat edilmelidir.