Street Style Hakkında Her Şey

Street Style Hakkında Her Şey

Son dönemlerin en sevilen stillerinden birisi olan street style özellikle erkeklerin en çok tercih ettiği tarzlardan birisi olmaktadır. Özellikle 18 ile 35 yaş arasındaki erkeklerin tercih ettiği bu giyim tarzı, rahatına düşkün kadınlar tarafından da her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. Başta hip hop ve rap olmak üzere caz gibi müziklerden ve tarzlardan etkilenen sokak stili oversize olarak adlandırılan bol kesim kıyafetler hakim olmaktadır. Street style sahip olduğu bir diğer özellik de unisex modelleri ile ön plana çıkmıştır.Street Style Giyim Hakkında

Sokak modasının bu kadar çok sevilmesinin en önemli özelliklerinden biri yaratıcılığı öne çıkarmaktadır. Bu sebeple de modanın diğer stillerinde görülen birçok kuralın bulunmasına rağmen söz konusu sokak stili olduğunda bu kuralların önemli bir kısmının ortadan kalktığı görülmektedir. Bu sebeple de hayat tarzını korkusuzca ifade etmek isteyenler için bir kaçış noktası oldu.

Sokak stilinde önem verilen en önemli nokta ise renk uyumu olmaktadır. Bunun dışında herhangi bir ciddi kuralın bulunmaması da tarzın sokak atmosferi ile bütünleşmeyi sağlamaktadır. Hem kadın hem de erkeklerin kolaylıkla kullanabilecekleri ortak parçaların hakim olduğu street style aynı zamanda her yaş grubundan insanın kullanabileceği stillerden de birisi olmaktadır.

Sokak stilinin bu kadar popüler olmasının bir diğer sebebi de kurumsallığın boğucu bir hale geldiği günümüzden kaçış noktasını oluşturmaktadır. Diğer bir yandan da sokak giyim tarzı diğer giyim tarzları ile kombinlenebilen ender tarzlardan birisi olmaktadır. Bu sebeple de son derece geniş bir yelpazede kombinlenebilmektedir.

Salaş giyim tarzının rahatlığından vazgeçmeyenler için en uygun seçeneklerin başında gelen street style sahip olduğu sempatik görünüşü ile de son derece fazla tercih edilmektedir. Her türlü parçanın değerlendirilebilmesi de en ekonomik stillerden birisi olmasını sağlamaktadır.Giyim Kombinleri

Her yaş ve cinsiyet için uygun olan street style genellikle erkekler tarafından tercih edilmektedir. Kombinler mevsimlere göre değişiklik göstermekle birlikte yaratıcılığın ön planda olduğu bir giyim tarzıdır. Ancak bu kavram kuralsızlığın söz konusu olduğu bir tarz olduğunun düşünülmemesi de gerekir. Yani rastgele parçaların seçilerek kombinlendiği bir tarz olmamaktadır. Aksi halde dikkat çekmeyen bir giyim tarzına sahip olmanıza neden olur. Street style giyim tarzı ile ilgili kurallara göz atmak gerekirse karşımıza şunlar çıkmaktadır.

İlkbahar ve yaz aylarında oversize t-shirt modelleri stilin temelini oluşturmaktadır. Son derece geniş seçenekler sunmasını yanı sıra rahatlığı ile de vazgeçilmez modellerden birsi olan oversize t-shirt modelleri farkını ortaya koymak isteyenlerin favorileri arasında yer almaktadır. Basic ve bol kesim tarzlarına rağmen hayat duruşlarını kendilerine has şekilde ifade eden oversize tişört modelleri özellikle baskıları ile ön plana çıkmaktadır. Genellikle belli bir mesajı ya da felsefeyi yansıtan bu baskılar özgün olduklarında farklarını ortaya koyabilmektedir. Sokak modasında iddianızı ortaya koymak için özellikle baskılı olan modelleri tercih etmeniz gerekmektedir. Bu sayede yaratıcılığınız daha fazla ortaya koyma şansınız olmaktadır. Stilinizi tamamlamak için ise şort ve kapri modellerini değerlendirebilirsiniz. Ten renginize uygun oversize tişört modelleri ile tercih edilecek oversize şort ve pantolonlar ile görümünüzü şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Özellikle zıt renkleri bir arada kullanmak sizin daha dikkat çekici olmanızı sağlayacaktır. Kombininizi tamamlamak için ise sneakers ayakkabılarınızın yanında spor ayakkabılarınızı ve terliklerinizi de kullanabilirsiniz.

Sonbahar ve kış aylarına geldiğiniz de ise dolaplarınızdan oversize hoodieleriniz ile oversize pantolon modellerinizi çıkarma zamanı gelir. Sokak modası denildiğinde akla ilk gelenlerden birisi olan oversize hoodie modelleri bol kesimleri, büyük kapüşonları ve sıra dışı baskıları le ön plana çıkmaktadır. Kalın ve kaliteli kumaşları ile de sıcak bir mevsim geçirmenizi sağlayacak olan hoodie modelleri aynı zamanda street style modasının temel taşlarından bir diğer seçenek olmaktadır. Oversize hoodielerinizi altına ise oversize pantolonlarınızı kombinleyebilirsiniz. Farklı seçenekleri ve rahatlığı ile ön plana çıkan oversize pantolon modelleri içerisinde özellikle jogger modeller öne çıkmaktadır. Son olarak kombinlerinizi bilekte biten botlarınız ile kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Dış giyiminizde ise bol kesim ceketlerin yanı sıra normal kesim ceketleri de tercih edebilirsiniz.Seçebileceğiniz Aksesuarlar

Street style söz konusu olduğunda aksesuarların da önemi büyük olmaktadır. Bu aksesuarlar içerisinde şapkalar ve bereler öne çıkmaktadır. Farklı şapka modellerinin rahatlıkla kullanılmasının yanı sıra özellikle cap modeller tercih edilmektedir.

Sokak modasında gözlükler de şapkalar kadar kendisine yer bulmaktadır. Özellikle hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilebilen geniş çerçeveli gözlükler sıklıkla kullanılmaktadır. Yaz aylarının yanı sıra kış aylarında da kullanılan gözlüklerin renkli camlı olmaları da tercih sebebi olabilmektedir.

Kolyeler ise street style kendisine ayrı bir yer bulan aksesuarlardan birisi olmaktadır. Özellikle büyük tasarıma sahip kolyeler kendisine bu stilin içerisinde geniş bir yer bulurken kadınlar ve erkekler tarafından kullanılmaktadır. Erkek giyimi söz konusu olduğunda özellikle beyaz oversize tişört ya da hoodieler birlikte kullanılan altın rengi kolyeler en sevilen kombinlerden birisi olmaktadır.